Mitt Horoskop. NU

Om Astrologi

Människor har ett stort behov av att förstå och förklara saker. Man vill kunna ana framtiden för att fatta bättre beslut, vara beredd på vad som ska komma eller för att man helt enkelt är nyfiken. För många fyller Horoskopet därför en viktig roll i vardagen.

Ordet astrologi kommer från grekiskan. Astron betyder stjärna och logos ungefär "systematisk tanke". Astrologin tillhör de allra äldsta av yrken. Solens, månens och planeternas rörelser sågs förr som ett budskap från gudarna.

Astrologin går ut på att man ser vilket stjärntecken i zodiaken och vilket hus som Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendenten, Medium Coeli och månknutarna ligger i vid födelseögonblicket. Man tittar även på himlakropparnas vinkelförhållanden. Somliga hävdar att astrologin återigen är på väg att bli en respekterad vetenskap.

Horoskop tas fram för att se hur händelser i människors liv påverkas av placeringar av och relationen mellan planeterna, solen och månen vid människans födelse. Horoskopet blir därmed en väg till bättre självinsikt och självutveckling.
 
“Jag kollar mitt horoskop för att få lite tips inför dagen.”
Rut Johansson, Stockholm